loading...
به سوی نور
masoomeh بازدید : 216 چهارشنبه 27 آذر 1392 نظرات (5)

ما مدتهاست که مطابق تحقیقات قبلی متوجه شده‌ایم که بین مردها و زن‌ها یک تفاوت رفتاری وجود دارد، مثلا خانم‌ها، توانایی‌های زبانی و ادراک اجتماعی بهتری دارند، در حالی که مردها توانایی‌های حرکتی و درک فضایی بهتری دارند.

یافته‌های تصویربرداری هم نشان داده بودند که میزان ماده زن‌ها ماده خاکستری بیشتری دارند، در ماده خاکستری است که پردازش مغزی صورت می‌گیرد. اما مردها ماده سفید بیشتری دارند، ماده سفید مغز در واقع سیم‌ها یا کابل‌های در هم‌تنیده مغز است که باعث ارتباط قسمت‌های مختلف آن می‌شوند.

اما تحقیق جدید نشان می‌دهد که نحوه سیم‌کشی مغز مردان و زنان با هم متفاوت است. در این مطالعه ۹۴۹ فرد جوان بین ۸ تا ۲۲ سال انتخاب شدند، ۴۲۸ نفر از آنها مرد و ۵۲۱ نفر از آنها زن بودند. با استفاده از MRI مغز آنها بررسی شد، نتیجه این بررسی:

به صورت کلی، سیم‌کشی مغز زنان جوان، دو نیمکره چپ و راست مغز را بیشتر به هم متصل می‌کند، در حالی که سیم‌کشی مغز مردان جوان، بیشتر قسمت‌های مختلف «یک» نیمکره را به هم وصل می‌کنند.

12-3-2013 11-43-13 PM

در تصویر بالا، مغز یک مرد را در بالا و مغز یک زن را در پایین می‌بینید.

برعکس در مخچه، نحوه سیم‌کشی در مردان و زنان، به شیوه‌ای دیگر است و در اینجا این مردان هستند که سیم‌کشی بیشتر برای ارتباط نیمکره چپ و راست مخچه، اختصاص می‌دهند!

نیمکره چپ مغز، محل تفکر منطقی است، در حالی که نیمکره راست، تفکر مستقیم و عینی است.

پس بر اساس این یافته جدید می‌توان استدلال کرد که به صورت «کلی» مردها توانایی‌های حرکتی بهتری دارند در حالی که زن‌ها بهتر می‌توانند تفکرات عینی و تحلیل‌ها را با هم بیامیزند!

ما می‌دانیم که زن‌ها و مردها به شیوه متفاوتی فکر می‌کنند و توانایی‌های ذهنی آنها متفاوت است، برخی این تفاوت را به شیوه تربیتی نسبت می‌دهند و اعتقاد دارند که نحوه تفکر متفاوت مرد و زن، القایی است، اما حالا می‌‌شود دلیل آورد که دانشمندان موفق به شناسایی یک تفاوت ساختمانی هم شده‌اند.

البته باید تأکید کنم که این یافته را نباید به تک‌تک مردها و زن‌ها تعمیم داد، چه بسیارند زن‌هایی که توانایی‌ها حرکتی‌شان بهتر از مردان است (مثلا ورزشکار ماهر هستند) و چه بسیارند مردهایی که می‌توانند با مهارت تفکرات تحلیلی‌ خود را با تفکرات عینی و ساده خود ترکیب کنند.

جالب است که وقتی دانشمندان بررسی کردند که این تفاوت در چه سنی بیشتر نمود پیدا می‌کند، متوجه شدند که در سن ۱۳ تا ۱۷ سال، یعنی همان سنینی که بلوغ شروع می‌شود، این تفاوت شکل می‌گیرد و پیشرفت می‌کند. در سالخوردگی هم این تفاوت کمتر می‌شود.

این تحقیق در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شده است.

 

 

منبع :  یک پزشک

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط رضایی در تاریخ 1392/10/02 و 11:15 دقیقه ارسال شده است

مقاله خیلی خوبی بود .مرسی

این نظر توسط behrooz در تاریخ 1392/09/27 و 18:49 دقیقه ارسال شده است

باعرض معذرت:
درمتن پاسخ اینجانب عبارت" مناسب "اشتباها"مناستب تایپ شده که تصحیح میگردد

این نظر توسط behrooz در تاریخ 1392/09/27 و 18:47 دقیقه ارسال شده است

باسلام:
به نظربنده هم این موضوع میتواند مورد بررسی قرارگیرد وچرایی موضوع ،استدلالات زیادی رامیطلبدکه امیدوارم در فرصتی مناستب،دیگرکاربران سایت نیزبه آن بپردازند.
بسیارعالی بود
ممنون اززحمتی که کشیدید.

این نظر توسط آشنا در تاریخ 1392/09/27 و 15:46 دقیقه ارسال شده است

ضمناً تصاویر متن هم خیلی جالب و مرتبط بود
ممنون

این نظر توسط آشنا در تاریخ 1392/09/27 و 13:39 دقیقه ارسال شده است

با سلام
مطلب جالبی بود
یک نکته در این رابطه اینست که چرا مثلاً ارتباط درون نیمکره های مغز در آقایان یا ارتباط بین دو نیمکره مغز در خانمها منجر به نتایجی که بیان شد می شود و به عنوان مثال ، چه ارتباطی میان ارتباط درون نیمکره ای مرد با توانایی بیشتر آنها در درک فضایی دارد یا چرا ارتباط میان دو نیمکره در زنان منجر به درک اجتماعی بیشتر آنان می شود ؟ نکته دیگر آنست که بیان شده است که نیمکره چپ در انسان محل تفکر منطقی است و نیمکره راست محل تفکر مستقیم و عینی که فکر می کنم نیاز به بررسی و استدلال بیشتری دارد .
به هر حال متن ارائه شده می تواند باب مباحث در این زمینه را باز کند تا ابعاد بیشتری از موضوع مشخص شود .
ممنون از شما برای ارائه این مطلب
موفق باشید


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 363
  • کل نظرات : 1138
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 32
  • آی پی امروز : 114
  • آی پی دیروز : 79
  • بازدید امروز : 610
  • باردید دیروز : 259
  • گوگل امروز : 7
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 1,774
  • بازدید ماه : 4,313
  • بازدید سال : 21,219
  • بازدید کلی : 453,980