loading...
به سوی نور
masoomeh بازدید : 360 جمعه 22 فروردین 1393 نظرات (7)

 

hubble-extreme-deep-fieldاین تصویر، فرا ژرف هابل نمونه‌ ای از قدیمی‌ترین کهکشان‌هایی است که بشر تاکنون دیده است؛ کهکشانهایی که کمی پس از دوران تاریک یعنی ۱۳.۲ میلیارد سال پیش شکل گرفته‌اند، زمانی که کیهان تنها ۴۵۰ میلیون سال از عمرش گذشته بود. میدان دید فرا ژرف هابل

 

یک مشکل دیگر محدودیت امکانات برای گرفتن تصاویر بهتر از کهشان ها میباشد، که تلسکوپ ها به قطر آینه ها و تجهیزات بیشتری نیاز دارند و در بالای اتمسفر قرار گیرند تا از تحریف تصویر توسط جو زمین جلوگیری کنند. در حالی که تخمین کارشناسان متفاوت است مقدار قابل قبول عددی برابر ۱۰۰ تا ۲۰۰  میلیارد کهکشان است. بهترین تعداد شمارش کهکشان ها مربوط به هابل است که بهترین ابزار را برای محاسبه و تخمین دارد. هابل در سال ۱۹۹۰ به فضا پرتاب شد، در ابتدا دارای آشفتگی در آینه اصلی اش بود که با شاتلی که در ۱۹۹۳ پرتاب شد اصلاح شد و تا می ۲۰۰۹ مجددا توسط ماموریت شاتل ارتقا و تعمیر شد. در سال ۱۹۹۵ ستاره شناسان به یک منطقه خالی در صوت فلکی دب اکبر رسیدند و مشاهدات خود را ده روز در آنجا متمرکز نمودند، نتیجه مشاهده ۳۰۰۰ کهکشان با نور ضعیف در یک قاب تصویر و ثبت عمیق ترین تصویر از جهان هستی تا آن موقع بود. زمانی که هابل با ابزارهایش در سال ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ به روز شد، دانشمندان میدان فرا ژرف هابل را در صورت فلکی کورهکه بیش از ۱۰ هزار کهکشان در یک نقطه کوچک جمع شده بود را مشاهده کردند.

در سال ۲۰۱۲ مجددا ابزارهای این تلسکوپ به روز شد و هابل موفق به مشاهده ۵۵۰۰ کهکشان جدید شد. هابل تخمین زد که صد میلیارد کهکشان باید در جهان قابل مشاهده باشد، اما این مقدار به ۲۰۰ میلیارد افزایش یافت. داده های اصل کیهان شناسی به نظریه نسبیت اینشتین بر می گردند، یکی از یافته های اصلی نسبیت جاذبه است که یک آشفتگی در فضا و زمان است. بر اساس دانسته ها چندین دانشمند از جمله اینشتین سعی کردند تا بفهمند جاذبه چگونه کل جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. ساده ترین فرضیه این است که اگر شما همه محتویات جهان را با چشم انداز ضعیفی محاسبه کرده باشید در همه جا و همه جهت ها مشابه است.

ناسا اعلام کرده که ماده در جهان ما همگن و دارای خواص فیزیکی مشابه میباشد که از مقیاس های متوسط ما بسیار بزرگتر میباشد و این اصل کیهان شناسی نامیده می شود. یک مثال از اصل کیهان شناسی تابش پس زمینه کیهانی است، امواجی که از مراحل اولیه کیهان بعد از بیگ بنگ باقی مانده است، دانشمندان با استفاده از ماهواره WMAP توانستند امواج  CMB را تشخیص دهند. چه تعداد از کهکشان ها در طول زمان تغییر می کنند؟ اندازه گیری گسترش کیهان از طریق مشاهده کهکشان ها به ما نشان می دهد که کائنات ۱۳.۸۲ میلیارد سال دارد. در هر حال با پیرتر شدن کیهان، کهکشان ها دورتر و دورتر شدند و این کار مشاهدات را سخت تر می کند. بنابراین کیهان با سرعت سریع تر از سرعت نور گسترش و انبساط می یابد که این قوانین مجاز اینشتین را نقض نمی کند، زیرا این کهکشان ها نیستند که با چنین سرعتی در فضا پیش می روند، بلکه این خود فضاست که در حال گسترده شدن و انبساط با آهنگی سریع میباشد و تنها کهکشان ها را با خود می برد.

این مفهوم جهان قابل مشاهده است جهانی که ما می توانیم در ۱ تا ۲ تریلیون سال بعد کهکشان ها و جهان پیرامونمان را ببینیم. ما می توانیم نوری را که از کهکشان ها می آیند و زمان کافی داشتند تا به ما برسند را ببینیم. این به بدان معنی نیست که آنها هنوز وجود دارند. همچنن کهکشان ها هم در طول زمان تغییر می کنند، کهکشان راه شیری در مسیر برخورد با کهکشان آندرومدا قرار دارد و در چهار میلیارد سال دیگر در نهایت با آن ترکیب و یک کهکشان خواهد شد و ساکنان آن کهکشان جهان را تیره تر مشاهده خواهند کرد. زمانی که تمدن تازه آغاز شد هیچ مدرکی دال بر اینکه در جهان صد میلیارد کهکشان وجود دارد، نبود و ساکنان آن گسترش کائنات را نمی دیدند و قادر نبودند بگویند بیگ بنگ ( انفجار بزرگ ) به وقوع پیوسته است.

همانطور که جهان اولیه تورم یافته است، جهان های دیگر نیز طبق تئوری های موجود می تواند متورم شده باشد و جهان های موازی دیگر مانند بادکنک در اندازه های مختلف با ماده مخصوص خود و با قوانین فیزیکی خاص خود در حال گسترش می باشند. اگر در جهان های دیگر نیز کهکشان ها وجود داشته باشند، هیچ راه مستقیمی برای مشاهده آنها نیست، بنابراین شاید تعداد کهکشان ها بیشتر از ۲۰۰ میلیارد باشد. ستاره شناسان در جهان ما  نیز می توانند کهکشان هایی که ۴۵۰ میلیون سال بعد از بیگ بنگ شکل گرفته اند را مشاهده کنند. پس از قرار گیری تلسکوپ فضایی جیمز وب در مدار زمین در سال ۲۰۱۸ دانشمندان می توانند کهکشان هایی که ۲۰۰ میلیون سال بعد از بیگ بنگ به وجود آمده اند را نیز مشاهده کنند. با توجه به مشاهدات دانشمندان تعداد ۲۰۰ میلیارد کهکشان را برای جهان قابل مشاهده ما محتمل می باشد.

 

منبع : space

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط behrooz در تاریخ 1393/01/24 و 19:57 دقیقه ارسال شده است

باسلام
کهکشان،باهمه پیچیدگی هاورمزورازش بسیارزیبا وحیرت آوراست.
بایدتلاش دانشمندان راستود.
تصاویری که تلسکوپ هابل ارسال میکند،کمک شایانی به علم وبشریت نموده است.
ممنون

این نظر توسط amir در تاریخ 1393/01/23 و 17:40 دقیقه ارسال شده است

ممنونم.
هم برای مطلب خوب ومحکم شما
هم برای پذیرش عضویت دراین سایت
پاینده باشید

این نظر توسط mahsa در تاریخ 1393/01/23 و 11:32 دقیقه ارسال شده است

فضاوکهکشانهابه اندازه کافی پیچیده وحیرت آورهست
شمانیزبامطلب جامع وکاملتان براین پیچیدگی افزودید
خوشحالم که دراین سایت بامطالب جالب وکم نظیری روبرومیشوم
خدایارتان
متشکروممنونم

این نظر توسط معصومه در تاریخ 1393/01/23 و 11:21 دقیقه ارسال شده است

با سلام

از اظهار لطف کاربران محترم درباره ارسال این مطلب سپاسگزارم . وقتی این مطلب را خواندم آنقدر برایم خارق العاده و جالب بود که حیفم آمد آن را در سایت قرار ندهم .
با تشکر

این نظر توسط HAMI در تاریخ 1393/01/23 و 11:09 دقیقه ارسال شده است

درودبرشما
این آمار واقعیت است
چه باورمان بشود،وچه نشود،واقعیتی انکارناپذیراست
دست شمادردنکند.یکی ازبهترین مطالبی است که درباره کهکشانهاخواندم
پروردگاربزرگ راشاکریم که باوجوداین عظمت ،واین توانایی،چقدرراحت ازگناهان بشرمغرور،میگذرد
اینهابخشی ازتواناییهای خالق ماست
ازتلاش وتحقیقات مستمروطاقت فرسای دانشمندان این عرصه نیزنمیتوان به راحتی گذشت.
مرسی.عالی

این نظر توسط wind در تاریخ 1393/01/23 و 10:12 دقیقه ارسال شده است

بنده بانظرات کاربرمحترم bossکاملا موافقم
آماروارقام فضایی واقعاخیره کننده وحیرت آوراست
زمین باهمه وسعتش ،سیاره کوچکی است درمنظومه شمسی که خودبخش کوچکی است ازکهکشان راه شیری .
وجوددویست میلیاردکهکشان (اثبات شده)واقعا درمخیله انسان نمیگنجدوباورش سخت است
اماعظمت پروردگارعالم ،خوددلیلی بروجوداین تعدادکهکشان می باشد
به خاطراین مطلب واقعا خواندنی کمال تشکررادارم

این نظر توسط Boss در تاریخ 1393/01/22 و 10:46 دقیقه ارسال شده است

با تشکر که این مطلب کامل و اعجاب انگیز را در سایت قرار دادید.

واقعا دنیای کائنات دنیای عجیبی است و به هیچ عنوان در مغز انسان نمی گنجد.

به نظر بنده نکته ی اصلی متن این بود که کیهان با سرعت سریع تر از سرعت نور گسترش و انبساط می یابد. بنابر این تا دیدن و کشف کائنات بسیار دشوار نشده است باید نهایت استفاده را بکنند.

البته هر چه قدر هم سخت شود انسان امروزی یا انسان آینده ابزاری برای راحت کردن این کار دارد.


باز هم تشکر


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 363
  • کل نظرات : 1138
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 32
  • آی پی امروز : 117
  • آی پی دیروز : 79
  • بازدید امروز : 640
  • باردید دیروز : 259
  • گوگل امروز : 7
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 1,804
  • بازدید ماه : 4,343
  • بازدید سال : 21,249
  • بازدید کلی : 454,010