loading...
به سوی نور
masoomeh بازدید : 290 سه شنبه 21 مرداد 1393 نظرات (5)

 

دکتر میرزاخانی که به واسطه تحقیقات برجسته‌اش در حوزه هندسه و نظریه ارگودیک کاملا شناخته شده است به همراه پیتر شولز، دیگر ریاضیدان برجسته در حوزه ریاضیات هندسه جبری موفق به دریافت جایزه ۲۰۱۴ موسسه Clay شد. دکتر میرزاخانی که در سال ۲۰۰۵ از سوی نشریه آمریکایی «پاپیولار ساینس» به عنوان یکی از ۱۰ ذهنِ جوان برگزیده سال در آمریکای شمالی معرفی شده، جوایز علمی متعددی از جمله جایزه ستر انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳ را در کارنامه علمی خود دارد.

وی در سال‌های ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ در زمان تحصیل در دبیرستان با کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری به المپیاد جهانی ریاضیات در هنگ کنگ و کانادا اعزام شد که در المپیاد ۱۹۹۵ کانادا علاوه بر کسب مدال طلا حائز بالاترین امتیاز در بین دانش آموزان جهان شد. وی پس از اتمام تحصیلات متوسطه در دبیرستان فرزانگان تهران، تحصیلات کارشناسی خود را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف به پایان برد. میرزاخانی پس از پایان دوره کارشناسی برای ادامه تحصیل به دانشگاه هاروارد آمریکا رفت. وی در سال ۱۹۹۹ میلادی زمانی که در دانشگاه پرینستون به تحقیق و تدریس اشتغال داشت موفق شد راه‌حلی برای یک مشکل ریاضی پیدا کند. ریاضیدانان مدت‌های طولانی است که به دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم‌های هندسی هذلولی بوده‌اند و در این میان مریم میرزاخانی جوان در دانشگاه پرینستون نشان داد که با استفاده از ریاضیات شاید بتوان بهترین راه را به سوی دست یافتن به راه‌حلی روشن در اختیار داشت: محاسبه عمق حلقه‌های ترسیم شده بر روی سطوح هذلولی.

میرزاخانی تلاش دارد تا معمای ابعاد گوناگون فرم‌های غیر طبیعی هندسی را حل کند. در صورتی که جهان از قاعده هندسه هذلولی تبعیت کند، ابتکار وی به تعریف شکل و حجم دقیق جهان کمک خواهد کرد. در واقع مشکل این است که برخی از این اشکال هذلولی هم‌چون doughnuts و یا amoebas دارای ظاهری بسیار نافرم هستند که محاسبه حجم آنها را به معمایی جدی برای ریاضیدانان مبدل کرده‌است؛ اما میرزاخانی با یافتن راهی جدید در واقع دست به یک ابتکار عمل بزرگ زد و با ترسیم یک سری ازحلقه‌ها بر روی سطح این گونه اشکال پیچیده به محاسبه حجم آنها پرداخت. میرزاخانی در سال ۲۰۰۵ زمانی که با کمتر از ۳۰ سال سن در دانشگاه پرینستون آمریکا تدریس می کرد از سوی نشریه علمی Popular Science به عنوان یکی از ۱۰ مغز برتر امریکای شمالی معرفی شد. به نوشته‌ی یواس‌ای تودی این فهرست ۱۰ نفره شامل محققان و نخبگان جوانی است که در حوزه‌های ابتکاری مشغول به فعالیت هستند و با این حال معمولا از چشم عموم پنهان مانده‌اند.

دلیل انتخاب مریم میرزاخانی، فعالیت های وی در زمینه محاسبه حجم‌های فضایی منحنی هندسی بود. این نخبه جوان ریاضی از بازماندگان سانحه غمبار سقوط اتوبوس حامل نخبگان ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به دره در اسفندماه ۷۶ است. در این حادثه اتوبوس حامل دانشجویان ریاضی شرکت‌کننده در بیست و دومین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی که از اهواز راهی تهران بود (مسابقات ریاضی دانشجویی) به دره سقوط کرد و طی آن شش تن از دانشجوی نخبه ریاضی دانشگاه صنعتی شریف شامل آرمان بهرامیان، رضا صادقی – برنده دو مدال طلای المپیادجهانی – علیرضا سایه‌بان و علی حیدری، فرید کابلی، دکتر مجتبی مهرآبادی و مرتضی رضایی دانشجوی دانشگاه تهران که اغلب از برگزیدگان المپیادهای ملی و بین‌المللی ریاضی بودند در اوج بالندگی و شکوفایی علمی ناباورانه، جان باختند.

مطالعه بیشتر در:Maryam Mirzakhaniclaymath

 
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط shadi در تاریخ 1393/05/30 و 11:02 دقیقه ارسال شده است

من هم خوشحالم که بانویی ازکشورم به قله های علم رسیده ونام ایران وایرانی رادرجهان پرآوازه نموده.
البته ماهم بایدبارفتارواخلاق وفرهنگ اسلامی، باعث افتخاراین عزیزان باشیم.
دست شمادردنکند.خبرخوب وامیدوارکننده ای بود
متشکرم

این نظر توسط HAMI در تاریخ 1393/05/28 و 16:02 دقیقه ارسال شده است

بله این خبررادررسانه هانیزشنیدیم وهمه،به خودمیبالیم که درسرزمین بزرگ ایران ،چنین فرزندان برومندی پرورش میابند.
ازشمانیزبرای اطلاعات خوب ومفیدی که ارائه نمودید سپاسگزارم
مرسی

این نظر توسط behrooz در تاریخ 1393/05/27 و 20:50 دقیقه ارسال شده است

باتشکر:
متشکرم که اینقدرسریع به این موضوع پرداختید
البته این نشان دهنده وقوف کامل جنابعالی به اخبارروز دنیاست.
بنده نیزمانندهمه ایرانیان،به ایشان افتخارمیکنم وامیدوارم این نسل،همچنان صاحب کرسی های بالایی درجهان باشند.
معجزه نجات ایشان ازسانحه مذکور،ورسیدن به قله های علمی جهان,نکته قابل توجهی است.
ممنونم

این نظر توسط Boss در تاریخ 1393/05/23 و 11:07 دقیقه ارسال شده است

واقعا این اراده و استعداد ستودنی است... این بانو باعث شد که نام کشور ایران هم در رشته ریاضیات در سطح جهانی مطرح شود.

با تشکر از شما برای ارسال به موقع این مطلب.

این نظر توسط mahsa در تاریخ 1393/05/23 و 10:40 دقیقه ارسال شده است

برای این بانوی افتخارآفرین آرزوی سلامتی وپیشرفت روزافزون دارم وبرای دانشجویان عزیزی که بایک حادثه ،متاسفانه ازبین رفتند آرزوی مغفرت دارم.
ازشمامتشکرم وازشنیدن این خبرخوشحال شدم وازشنیدن خبرآخر بسبارناراحت شدم.
ازشماممنونم


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 363
  • کل نظرات : 1138
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 32
  • آی پی امروز : 89
  • آی پی دیروز : 79
  • بازدید امروز : 404
  • باردید دیروز : 259
  • گوگل امروز : 6
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 1,568
  • بازدید ماه : 4,107
  • بازدید سال : 21,013
  • بازدید کلی : 453,774