loading...
به سوی نور
boss بازدید : 331 جمعه 16 آبان 1393 نظرات (3)

     StBasilsWithStatue.jpg

 

روسیه با حدود ۱۴۳ میلیون نفر (در سال ۲۰۱۳) جمعیت نهمین کشور پرجمعیت دنیاست. تراکم جمعیت روسیه۸.۴ نفر در هر کیلومتر مربع است که از پایینترین نرخهای تراکم جمعیت در جهان است. همچنین نرخ رشد جمعیت در این کشور منفی است. بیشتر جمعیت روسیه در غرب این کشور (بخش اروپایی) زندگی می‌کنند. بر اساس سرشماری سال ۲۰۱۰ حدود ۸۱ درصد از مردم این کشور از قومیت روس هستند. در مجموع ۱۶۰ گروه قومی در این کشور زندگی می‌کنند. تاتارها ۳.۹ درصد جمعیت روسیه را تشکیل می‌دهند و بزرگترین اقلیت قومی این کشور محسوب می‌شوند. اقوام اوکراینی، چوواش، باشقیر، چچنی، و ارمنی نیز هر یک بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارند و آوارهای قفقازی، بلاروسی‌ها، آسی‌ها،آذربایجانی‌ها و قزاق‌ها از دیگر اقوام پرجمعیت روسیه هستند.

زبان رسمی روسیه، زبان روسی است. ولی ۲۷ زبان رسمی دیگر نیز در جمهوری‌ها و مناطق خودگردان این کشور وجود دارد. روسیه کشوری فدرال با تقسیمات کشوری پیچیده‌ایست و شامل ۸۳ واحد فدرال از جمله ۲۱ جمهوری خودگردانمی‌شود. روسیه فرهنگ پرباری دارد و نویسندگان معروفی مانند تولستوی و داستایوفسکی روسی بوده‌اند.

روسیه تا پیش از قرن هجدهم یک حکومت نه چندان نیرومند در خاور اروپا بود و وسعت آن چندان زیاد نبود. تا اینکه در آغاز قرن ۱۸ میلادی و با اصلاحاتی که تزار پتر بزرگ انجام داد، این کشور به یک امپراتوری پهناور و نیرومند تبدیل شد. در سال ۱۹۱۷ انقلاب کمونیستی در این کشور به وقوع پیوست و نام کشور به «اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی» تغییر یافت. روسیه، با عنوان جمهوری فدراتیو روسیه شوروی، مهمترین و بزرگ‌ترین جمهوری در اتحاد جماهیر شوروی بود. در سال ۱۳۷۰ (۱۹۹۱) شوروی پس از جنگ سرد طولانی با غرب فروپاشید و فدراسیون روسیه به جای آن نشست.

واحد پول روسیه روبل است. روسیه با تولید ناخالص داخلی ۲۱۱۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ هشتمین اقتصاد بزرگ جهان (ششمین بر مبنای قدرت برابری خرید) بوده‌است. روسیه پس از فروپاشی شوروی به اقتصاد بازار روی آورده‌است و به منابع طبیعی عظیم خود متکی است. درآمد سرانهٔ این کشور در سال ۲۰۱۳ بیش از ۱۸ هزار دلار (بر مبنای قدرت برابری خرید) که این کشور را در رتبه پنجاه‌وهفتم دنیا قرار می‌دهد. این کشور یکی از پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل، عضو گروه هشت، شورای اروپا، سازمان تجارت جهانی، سازمان همکاری شانگهای و کشورهای مستقل همسود است.

اکنون ولادیمیر پوتین رئیس جمهور و دمیتری مدودف نخست وزیر روسیه‌است. سیاست کنونی روسیه، همکاری و عدم تنش با غرب و تلاش برای اتحاد کشور است. ولی به خاطر گسترش ناتو به شرق و پس از درگیری با گرجستان بر سراوستیای جنوبی و الحاق کریمه به خاک خود، روابط روسیه و غرب به تیرگی گراییده‌است.

وسیه کشوری مستقل است که به عنوان فدراسیون روسیه ( در زبان روسی: Rossiyskaya Federatsiya) به لحاظ رسمی شناخته شده است. روسیه تقریبا دو برابر کشور کانادا، که خود دومین کشور بزرگ دنیا است، بنابرانی با فاصله زیادی از آن بزرگترین کشور دنیا به حساب می آید. روسیه سرتاسر شرق اروپا و شمال آسیا را در بر می گیرد.

این کشور دارای منابع معدنی است که در تطابق با کشور دیگری نیست. چهار پنجم مردم روسیه در بخش اروپایی آن زندگی می کنند، در غرب کوههای آرال (Ural Mountains). مسکو به عنوان پایتخت، مرکز اداری، تجاری، صنعتی و فرهنگی در قلب بخش اروپایی روسیه واقع است.
در قرون 14 و 15 دولت قدرتمند روسیه شروع به رشد و توسعه ی خود در اطراف موسکو کرد. روسیه به عنوان قدرت بزرگ جهانی در  طی سلطنت پتر کبیر که سن پترزبورگ را به عنوان پنجره ای جدید رو به غرب ایجاد کرد و جایگاه دولت را در سال 1712 گسترش داد، پدیدار شد. امپراطوری عظیم روسیه در سال 1914 و پیش از جنگ جهانی اول به بزرگترین اندازه ی خود رسید. مسکو پس از تحولات روسیه در سال 1917 جایگاه اصلی خویش را دوباره بدست آورد و این زمانی بود که سوسیالیست های تندروی روسیه که به بلشویکها  معروف بودنددر پی بر اندازی حکومت امپراطوری روسیه برآمده بودند. در سال 1992 آنها اولین حکومت کمونیست در جهان را پایه گذاری کردند. اتحادیه ی جمهوری سوسیالیست روسیه (USSR or Soviet Union) بزرگترین و قدرتمند ترین جمهوری شوروی به حساب می آمد.
 USSR یک سیستم دیکتاتوری داشت که در آن رهبران گروه کمونیست قدرت اقتصادی و سیاسی خود را حفظ می کردند. این جمهوری همه ی شرکتها و زمین ها را در مالکیت خود  داشت و حکومت بیشترین بخش از اقتصاد را کنترل می کرد. بعد از شکست و جدایی اتحادیه ی شوروی در سال 1991، روسیه شروع به هدایت خویش به درون جامعه ای دموکراتیک تر با اقتصاد مبتنی بر مکانیزم و اصول بازاری، کرد. برای شمار زیادی از روسیه ای ها این تغییر و انتقال انفصالی رو به کاهش را در زندگی معمو لشان به همراه داشت. در همین دوران، روسیه با اقتصاد جهانی یکپارچه تر شد و از روابط بهبود یافته با کشورهای اتحادیه ی اروپا آنچنانکه با همسایگانش در آسیا، سود برد.

شیوه ی زندگی:

سطح زندگی مردم روسیه به میزان زیادی به سطح در آمد آنها وابسته است. برای فقرای روسی، زندگی گذران یکنواخت روزمره است و افراد زیادی ساعات هر روزه ی خود را به فروش متعلقات و دیگر کالاهایشان در خیابان، می گذرانند. سبک زندگی ثروتمندان روسیه تا حد زیادی متناسب با زندگی غربی شده است؛ محصولات و تفریحات به سبک آمریکایی تولیداتی عوام پسند بویژه در شهر های بزرگ هستند. نگاه کردن تلویزیون و نوار ویدئویی شکل عوامانه ای از سرگرمی است. تلویزیون روسیه هم اکنون شامل برنامه هایی به سبک اروپایی است، برنامه های چون؛ شوها و نمایش های تلویزیونی یا رادیویی کم ارزش. مطالعه به گونه ای وسیع عامه پسندانه است، همانگونه که در طول دوره ی اتحادیه ی جمهوری شوروی بود، اما می توان گفت مطالعه ادبیات به طور قابل ملاحظه ای تغییر کرده است. کلاسیک های روسی فرصت خود را با جستجو در مورد رمانها، افسانه ها، داستانهای علمی تخیلی و رمانهای عاشقانه، از دست داده اند.
ورزش های اروپایی که در طی دوره ی اتحادیه ی جمهوری روسیه رسما سست و بی ارزش بود ( ورزشهایی همچون تنیس)، به طور قابل توجهی در میان طبقات مرفه تر رواج دارد. بازیها و ورزشهای سنتی همچون شطرنج و فوتبال  هنوز هم در میان توده ی مردم وجود دارند. کنسرت های گروه های موسیقی غربی در مسکو و سایر شهر ها ی بزرگ تبدیل به مکانهایی متداول شده اند و تعداد زیادی از گروههای پاپ روسی با سبک غربی رقابت می کنند، اگرچه گروه های اندکی هنوز هم با عناصر موسیقایی سنتی روسی پیوستگی دارند.
بخش زیادی از مردمان روسی آخر هفته ی خود را در خانه های تابستانی شان (dacha) که در حواشی شهر است، سپری می کنند. حد متوسط این خانه ها تنها کلبه ی ساده ایست و روی قطعه ی بسیار کوچکی از زمین بنا شده است. برخی از این خانه های گرانبها و جدید چند اتاقه بوده و با استخر و دیگر ریزه کاریهای گران قیمت استقرار یافته اند. اغلب صاحبان این خانه ها در کلبه ی تابستانی خود باغچه ی خانگی دارند، این باغچه فضاییست که در آن سبزیجات و میوه هایی به عنوان مکمل غذایی پرورش می یابند.
روسها به طور معمول سه نوع غذا در روز می خورند. غذای صبح که zautrak نامیده می شود، این غذا معمولا شامل کلوچه از گندم سیاه یا kasha، فرنی سرو شده با سرشیر ترش و پنیر است،  اگر چه برخی از روسها تنها نان و چای را به عنوان صبحانه مصرف می کنند. ناهار یا obed، بعداز ظهر سرو می شود و غذای اصلی در طول روز به حساب می آید. این غذا اغلب با سوپ همچون borshch ( که borscht هم تلفظ می شود) آغاز می شود که از چغندر تشکیل شده و با سر شیر ترش سرو می شود. ناهار همچنین ممکن است با zakuski – پیش غذا همچون سالاد ماهی، گوشت سرد، تخم مرغ سفت پز و خاویار- آغاز شود. بخش اصلی غذا به طور معمول متشکل است از بیف، گوشت خوک یا جوجه.
غذای عامه مردم شامل pelmeni ( نوعی گوشت) یا سبزیجات پر شده با پاستا به همراه سر شیر ترش، بیف استراگانوو (bifstroganov)، گوشت مکعبی یا ورقه ورقه شده با سر شیر ترش به عنوان سس روی بیف ها، است. Uzhin غذای عصرانه است که معمولا تنها چای و zakuski را شامل می شود، اگرچه رستورانها غذاهای متنوع تری را سرو می کنند. به علاوه ی چای؛ کافی و لیموناد، آشامیدنی های عمومی هستند، و ودکا (vodka) و آبجو نوشیدنی های الکلی هستند که به گونه ای گسترده توسط افراد مصرف می شوند. رستورانهایی که زمانی برای خدمت رسانی و سرو غذا برای فقرا شناخته شده بودند اکنون هم در تعداد و هم در تنوع افزایش یافته اند. غذاهای قومی سایر نقاط دنیا در اکثر شهر های بزرگ در دسترس هستند؛ غذاهای مکزیکی و چینی به گونه ی خاص تری گسترش یافته اند. غذا خوردن در رستوران شیوه ای متداول است، کار و بار یک غروب کامل، و مشخصه ی تعداد زیادی از رستورانها موسیقی زنده و رقص است.
سفر برای کسانی که استطاعت آن را دارند امری عمومی است، در طی دوره اتحادیه ی شوروی سابق حکومت با محدود کردن مقصد اصلی به دولتهای اروپای شرقی و دیگر کشورهای کومونیست، به گونه ای سخت گیرانه سفر ها را کنترل می کرد. اکنون ترکیه و قبرس مقاصد عمومی در میان طبقه ی متوسط هستند در حالیکه پشت سر گذاشتن بیشتر مقاصد در میان افراد ثروتمند، عمومیت یافته است، برخی از آنها دوره های طولانی از زندگی خود را دور از خانه سپری می کنند.

زبان:

زبان مردمان روسی زبان رسمی کشور است که به صورت متداولی در تجارت، حکومت و تحصیلات مورد استفاده قرار می گیرد. قومیتهایی که با زبان مادری خود صحبت می کنند تقریبا منحصر به فرد هستند. در سر شماری سال 1989، 1/4 در صد از قومیتهای روسی در اتحادیه شوروی قادر بودند که با یکی از دیگر زبانهای کشوری صحبت کنند، در حالیکه افراد متعلق به دیگر گروههای قومی، دوزبانه بودند. به بیش از 100 زبان در روسیه صحبت می شود. زبان منطقه ای رسمی برخی از جمهوریهای قومی شناسایی شده است، اما میلیونها غیر روسی، زبان روسی را به عنوان زبان مادری شان اتخاذ کرده اند. حکومت شوروی به بخش زیادی از گروههای قومی کوچکتر کمک کرد تا دایره ی واژگانی و الفبایی خود را گسترش دهند. هر چند سیاستهای آموزشی USSR گسترش استفاده از زبان روسی را تضمین کرد.

مذهب:

در طی بیشترین دوران حکومت اتحادیه ی شوروی جرأت بیان مذهب به صورت جدی، تضعیف شده بود و گروه کمونیست نهادهای مذهبی را تحت کنترل خود داشت. هر چند در اواخر سالهای 1980، حکومت شروع به سبک کردن محدودیت های خود نسبت به مذهب کرد، و در 1990 قانون، آزادی به مراتب بیشتری را به روسیان اعطا کرد. به دنبال انحلال USSR در سال 1991، مذاهب شروع به افزایش کردند و مذاهب سنتی به خصوص مذهب مسیحیت ارتدوکس (orthodox) تجدید حیاتی دوباره یافتند.


اجداد روسیان امروزی مذهب ارتدوکس را در قرن 10 اتخاذ کرده اند، این مذهب اکنون اولین مذهب در کشور روسیه است. کلیسای ارتدوکس روسیه به طور وسیعی هم توسط معتقدان به آن و هم توسط کسانی که اعتقادی به آن ندارند به عنوان نمادی از فرهنگ و میراث روسیه مورد احترام است، هر چند، نقش کلیسا پس از اتحادیه ی جمهوری شوروی تقسیم شده است. همچنین میان یک ضد سامی (فرقه های ملی گرا در سطح بالا درون کلیسا) و دیگر فرقه هایی که حامیان آزاد منشی بیشتر (یعنی رویکردی جهانی به امور جهانی) هستند، تضاد وجود دارد.

مسلمانان دومین گروه بزرگ مذهبی در روسیه را تشکیل می دهند. مسلمانان بیشتر در جمهوریهای قومی Tatarstan و Bashkortostan در ناحیه ی ولگای میانی، و در جماهیر Chechnya، Ingoshetia، Alania، North Ossetia، Kabardino ، Balkaria و Degestan ؛ تمرکز یافته اند. همچنین جمعیت به نسبت کوچکی از یهودیان، پروتستانها، کاتولیک ها و بودائیست ها در روسیه وجود دارند. یهودیان و مسیحیان در سر تا سر کشور پراکنده اند. بودائیان به طور عمده در جماهیر Buryatia و Tuva در مرز روسیه و مغولستان و در Kalmykia در شمال غرب در یای خزر (کاسپیان)، زندگی می کنند. با وجود بازیابی مجدد مذاهب سنتی، بیشتر روسیان به طور سختگیرتنه ای تنها معتقد به یک مذهب نیستند، در عوض، آنها عقاید سنتی شان را با دیگر اعتقادات جایگزین، ملحق می کنند. جادوگری (witchcraft ) و طالع بینی (astrology) بخصوص در میان قشر جوان امری عمومی است. روسیه ای ها همچنین تمایلی به سمت چندین اعتقاد، فرقه و طبقه بندیهای جدید مذهبی داشته اند. مسیونر های خارجی و دیگر پیام آوران مذهبی (proselytytizr) تنوع وسیعی از اعتقادات مذهبی و فلسفه های عصر جدید( New Age philosophies )را معرفی کردند. رشد ادیان خارجی در میان توده ی مردم نگرانی را در میان قانونگذاران روسی ایجاد کرد و در سال 1997 دولت تجدید نظری را در مورد قانون آزادی مذهبی سال 1990 اعمال کرد تا بتواند مذهب را در میان افرادی که جزو توسعه ی تاریخی روسیه بودند و آنها که نبودند، دسته بندی کند.  
مسیحیت، اسلام، بودائیسم و یهودیت به عنوان تنها مذاهب سنتی روسیه شناخته می شدند. قانون فعالیت سازمانهای بیان کننده ی مذهبی و دیگر اعتقادات مذهبی را محدود می کند، این سازمان ها پیش از اینکه جایگاه بالاتری را کسب کنند، بایستی سالیانه برای یک دوره ی 15 ساله توسط دولت به ثبت می رسیدند.  در طول این زمان آنها قادر به انتشار، توزیع یا آموزش مادی مذهب نبودند، اگر چه می توانستند در فعالیتهای خیر خواهانه شرکت کنند.

 

نشان کشور روسيه عقاب دو سري است که بال هاي خود را به دو طرف باز کرده است. اين نشان از قرن پانزدهم تا انقلاب شوروي به مدت چهار صد سال نشان پادشاهي روسيه بود. پس از فروپاشي، در سال ۱۹۹۳ بوريس يلتسين مجددا به آن رسميت بخشيد. گفته مي شود که دو سر عقاب نشان دهنده اين است که روسيه از دو قسمت اروپايي و آسيايي تشکيل شده است و هر دو بخش اهميت يکساني براي اين کشور دارند. اين نشان در زمان به قدرت رسيدن خانواده رومانفتغييرات مختصري کرد و سه تاج به آن اضافه شد که نشان دهنده اتحاد سه ملت روس، اکراين و بلاروس است.
سطح زندگی مردم روسیه، به میزان زیادی به سطح در آمد آن ها وابسته است. برای فقرای روسی، زندگی یکنواخت است و افراد زیادی ساعات هر روزه ی خود را به فروش متعلقات و دیگر کالاهایشان در خیابان، می گذرانند. سبک زندگی ثروتمندان روسیه تا حد زیادی متناسب با زندگی غربی شده است. نگاه کردن تلویزیون و نوار ویدئویی شکل عوامانه ای از سرگرمی است. تلویزیون روسیه هم اکنون شامل برنامه هایی به سبک اروپایی است، برنامه هايی چون شوها و نمایش های تلویزیونی کم ارزش. مطالعه به گونه ای وسیع، عامه پسندانه است، همان گونه که در طول دوره ی اتحاد جماهير شوروی بود، اما می توان گفت مطالعه ادبیات به طور قابل ملاحظه ای تغییر کرده است. کلاسیک های روسی فرصت خود را با وجود رمان ها، افسانه ها، داستان های علمی تخیلی و رمان های عاشقانه، از دست داده اند.
ورزش های اروپایی که در طی دوره ی اتحاد جماهير شوروي رسما سست و بی ارزش بود (ورزش هایی همچون تنیس)، به طور قابل توجهی در میان طبقات مرفه تر رواج دارد. بازی ها و ورزش های سنتی همچون شطرنج و فوتبال هنوز هم در میان توده ی مردم وجود دارند.
بخش زیادی از مردمان روسیه آخر هفته ی خود را در خانه های تابستانیشان که در حاشیه ي شهر است، سپری می کنند. حد متوسط این خانه ها، تنها کلبه ای ساده است و روی قطعه ی بسیار کوچکی از زمین بنا شده است. برخی از خانه هاي گران بها و جدید، چند اتاقه بوده و با استخر و دیگر ریزه کاری های گران قیمت استقرار یافته اند. اغلب صاحبان این خانه ها در کلبه ی تابستانی خود باغچه ی خانگی دارند، این باغچه فضایی است که در آن سبزیجات و میوه ها پرورش می یابند.
در بيشتر خانواده های روسی زن و مرد هر دو کار مي کنند. بيش از 90% زنان روس بيرون از خانه کار مي کنند و بيش از 75% پزشکان، زن هستند. در بازار، همه ي فروشندگان زن هستند. زنان تقريبا همه کار انجام مي دهند، کارهايی نامتعارف و سخت که برای هيچ زن ايرانی قابل تصور نيست، مانند جارو زدن پياده روها، کارهای ساختمانی و آسفالت کردن خيابان ها.
کهربا يکی از زيورآلات مورد علاقه زنان روس است. کهربا يک رزين (صمغ) فسيل شده است. با گذشت ميليون ها سال، صمغ درختان کاج تنومند تبديل به فسيل شدند و آن چه را ما امروزه کهربا مي ناميم را به وجود آوردند. درون کهربا مي توان انواع مختلفی از موجودات زنده همچون گياهان و حشرات را ديد. از اين رو از نظر علمی نيز ارزش دارد، زيرا می توان بر روی موجودات ميليون ها سال پيش مطالعه کرد. مشهورترين محل برای يافتن کهربا سواحل بالتيک است. پس از طوفان وقت مناسبی برای يافتن کهرباست.
در روسيه همه شهرهای کوچک و بزرگ برای خودشان جشن تولد دارند. مردم هر شهر، يک روز را در سال به عنوان روز شهر جشن مي گيرند. در اين روز چهره شهر عوض می شود. از مراسم روز شهر مي توان به اجراي برنامه توسط گروه هاي موزيک و رقص سنتي و مدرن، کنسرت هاي خياباني، مسابقات ورزشی همگاني، نمایشگاه های هنری، بازارهای مکاره و مسابقه نقاشی کودکان بر روی آسفالت اشاره کرد.


مردم روسيه مانند بسياری از کشورهای جهان و شايد بيشتر از آن ها، علاقه به داشتن حيوانات خانگی دارند. اين علاقه تا حدي است که حتی در معرفی اعضا خانواده، اول نام آن ها را می گويند. در هر سوپر مارکت حتما يک غرفه برای غذای حيوانات وجود دارد .دختران جوان معمولا سگ های قوی و درشت هيکل را انتخاب می کنند تا از آن ها محافظت کنند، ولی مادربزرگ ها به همان سگ های کوچولو رضايت می دهند، چون کنترلشان راحت تر است.

 

منابع:

ویکی پدیا

rus-iran.com

anthropology.ir

daneshpjo.mihanblog.com

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط HAMI در تاریخ 1393/10/04 و 10:34 دقیقه ارسال شده است

مدیرمحترم ستیت:
باعرض سلام ،ازخیلی ممنونم که مثل همیشه سوژه مناسبی انتخاب وارائه نمودید.
توضیحات این مطلب درحدبسیارخوب وکاملی بود.
شناخت سایرملل وقومیتهای مختلف آنها،کمک خوبی است به درک فرهنگ وشناخت ملت های مختلف جهان.
ازشماتشکردارم
مرسی

این نظر توسط shadi در تاریخ 1393/10/04 و 9:12 دقیقه ارسال شده است

باتشکرازجنابعالی که مطلب خوب ومفیدی روی سایت قراردادید،بایدعرض کنم پیچیدگیهای این کشوربزرگ وقدرتمند ،بسیاراست.
آمارهای مطلب شمانیزگواه همین است.وجودقومیت های فراوان درعین اینکه فرمودید81درصدمردم آن اصالت روسی دارند،جالب است و....
مطلب بسیارمفیدوکامل وجامعی درموردکشوربزرگ روسیه ارائه نمودید.
سپاسگزارم

این نظر توسط معصومه در تاریخ 1393/08/19 و 11:51 دقیقه ارسال شده است



مطلب بسیار آموزنده و جالبی بود . جالب از این نظر که مواردی مطرح شده بود که شایان توجه بود . مثلا اینکه حیوانات خانگی آنقدر برایشان مهمند که در معرفی اعضا خانواده، اول نام آن ها را می گويند یا این مورد که يش از 90% زنان روس بيرون از خانه کار مي کنند و بيش از 75% پزشکان، زن هستند. در بازار، همه ي فروشندگان زن هستند.

با تشکر از جناب boss عزیز به خاطر ارسال این مطلب عالی


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 363
  • کل نظرات : 1138
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 32
  • آی پی امروز : 75
  • آی پی دیروز : 79
  • بازدید امروز : 238
  • باردید دیروز : 259
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 1,402
  • بازدید ماه : 3,941
  • بازدید سال : 20,847
  • بازدید کلی : 453,608